You are currently viewing Upoznajte se s filozofijom shiatsua: kako vam može pomoći?

Upoznajte se s filozofijom shiatsua: kako vam može pomoći?

  • Post author:
  • Post category:Blog

Shiatsu masaža vuče svoje korijene iz tradicionalne kineske medicine, koja je nekad spajala filozofiju i medicinu, a poseban naglsak stavljala na holistički pristup. Ipak, shiatsu je primarno japanska tehnika pošto je tamo razvijena kao oblik masaže.

Temelji se na filozofiji da su tijelo, um i emocije međusobno povezani. Svi smo doživjeli neku fizičku reakciju kada smo se našli u stresnoj situaciji. To nam je jasni pokazatelj kako su tijelo, misli i emocije povezani.

Kako bismo optimalno funkcionirali, potrebna su ta tri aspekta u ravnoteži i harmoniji.

Kako shiatsu masaža djeluje na nas?

Užurbani i stresni način života nam baš i ne pomaže u ostvarivanju harmonije tijela, uma i emocija. Tu nam u pomoć ‘uskače’ shiatsu. Cilj shiatsu masaže je osloboditi blokiranu životnu energiju, podsjetiti tijelo kako da se opusti i dovesti cijeli sustav u ravnotežu.

Tada naše tijelo bolje funkcionira, pa možemo lakše kontrolirati emocije i mentalno se fokusirati na važne stvari. Shiatsu je jedan od najprirodnijih načina obrane od stresa.

Osjećaji i emocionalne povrede

Kada se udarimo, instinktivno se primimo za udareno mjesto, masiramo i trljamo – to nam olakšava bol. Kada smo emocionalno povrijeđeni, ne razmišljamo o tome da i tada neki dio nas želi dodir. Naš život je takav da stalno dobivamo emocionalne udarce pa se nakon nekog vremena sustav napuni.

Zato ga je potrebno povremeno isprazniti. Shiatsu masažom učite tijelo kako da se bolje nosi s emocionalnim povredama i kako ih lakše može procesuirati. Ona nam pomaže u ostvarivanju te prijeko potrebne harmonije uma, tijela i emocija kako bismo lakše prolazili kroz život i kako bismo uvijek disali punim plućima.

Vratite i vi balans u svoj život. Ne dozvolite stresu, užurbanosti i emocionalnim udarcima da vas slome u svim područjima.

Rezervirajte svoj termin za shiatsu masažu u Zagrebu i dozvolite mi da vas vratim na životni put na kojem biste trebali biti!