You are currently viewing Kako shiatsu masaža podržava zdravlje vašeg organizma?

Kako shiatsu masaža podržava zdravlje vašeg organizma?

  • Post author:
  • Post category:Blog

Bolovi u ramenu i vratu; kralježnici; išijas i glavobolje – s ovim se problemima mnogo nas susreće na dnevnoj bazi. Razlog tome leži u nekoliko činjenica.

  • Mnogo odraslih osoba danas radi uredski posao.
  • Provodimo puno vremena za računalom.
  • Neprestano smo u pogrbljenom položaju zbog mobilnih uređaja.

Samim time, previše sati provodimo u neprirodnom, nezdravom i ružnom položaju.

Koje su posljedice takvog načina života?

Kako sve više vremena provodimo u pogrbljenom položaju zbog čega se između ostalog i pojavljuju bolovi u ramenu i vratu, naše tijelo postaje naviknuto na njega. Tako se u konačnici ugodnije osjećamo u pogrbljenom položaju i kada to nije potrebno. Mišići se prilagođavaju novonastaloj situaciji – na prednjoj strani tijela se skraćuju, a na leđima se istežu do određene granice i samim time uzrokuju:

  • bolove u vratu i ramenima
  • bolove u leđima
  • glavobolju
  • plitko disanje
  • probleme s probavom

Osim negativnih posljedica na fizičko stanje, tu je i emocionalni aspekt problema.

Pogrbljeno držanje označava osobu koja je u strahu: glava spuštena prema dolje, ramena rotirana prema naprijed, postura koja kao da je sakriva i štiti. Jednom je jedan psiholog savjetovao svojoj pacijentici da do sljedećeg sastanka broji antene po zgradama. Samim time nije riješila problem, no posturom je poboljšala svoje raspoloženje.

Postura može aktivirati ugodne emocije. Zato je u rješavanje problema uvijek bolje ići uzdignute glave i u dobrom raspoloženju.

Kako vam može pomoći shiatsu masažer?

Osjećat ćete se bolje. Shiatsu masažom aktivira se parasimpatikus, odnosno dio živčanog sustava koji je odgovoran za opuštanje i regeneraciju. Odbacite osjećaj nezadovoljstva, opustite se i vratite ugodne emocije u svoj život.

Opustit ćete napetost u tijelu. Pritisak, istezanje i slične tehnike opustit će onu napetost koju osjećate u mišićima. A jednom kad se opuste, tijelo će se osjećati laganije i pokretljivije. Drugim riječima, osjećat ćete nevjerojatnu lakoću pokreta.

Aktivacija parasimpatikusa u ovoj opuštajućoj masaži ima još pozitivnih aspekata. Shiatsu masažom poboljšat ćete probavu – jedna od tehnika koja se koristi je ampuku, odnosno masaža trbuha. Njome se potiče cirkulacija te bolji rad organa poput crijeva.

Naravno, aktivan parasimpatikus znači opuštanje, a opušteni um znači i dobar san. San ne može biti kvalitetan ako naš motor i dalje radi. Shiatsu masažer naučit će vaše tijelo kako se prebaciti u ler.

Vaše će vam tijelo biti nevjerojatno zahvalno – kontaktirajte me i dopustite da vam shiatsu masažer promijeni život na bolje!