You are currently viewing Ne odgađajte shiatsu masažu – evo i zašto!

Ne odgađajte shiatsu masažu – evo i zašto!

  • Post author:
  • Post category:Blog

Kakve emocije doziva shiatsu masaža?

Zamislite potpuno opuštanje na sat vremena. U ovih 60 minuta nečija je pažnja u potpunosti posvećena vama. A vi ne morate voditi brigu ni o čemu, ni o kome.

Zvuči nevjerojatno u današnjem svijetu, zar ne? Zbog užurbanog se načina života slabo brinemo o svome tijelu, čime narušavamo kvalitetu svog života. No, ovo su samo neki od razloga zbog kojih biste se trebali odlučiti na shiatsu masažu.

A evo ih još nekoliko!

Otklanjanje bolova u vratu i ramenima

Bolovi u vratu i ramenima stvarnost su većine ljudi – ako ne stalno, onda barem povremeno. Kako puno vremena provodimo pred računalom, nedovoljno se krećemo i glavu držimo u pognutom položaju. Time se stvara osjećaj napetosti u rukama, vratu i ramenima, kao i krutost u zglobovima. Najgore što si možete učiniti u tom slučaju je jednostavno pomiriti se sa situacijom.

Dopustite shiatsu praktičaru da vam pomogne! Pritisak na pravom mjestu, direktan rad na područjima koje bole ili pak na okolnim mjestima smanjuju napetost, a samim time i bolove.

Shiatsu masažom stvara se prostor u zglobovima i među tkivima, čime se smanjuje napetost i oslobađa bol.

Uklanjanje simptoma stresa

Užurbani način života, dugo radno vrijeme, napetost na poslu i prekovremeni rad dovode organizam u stanje „bori se ili bježi“ i rezultiraju raznim simptomima stresa. Umor, razdražljivost, anksioznost i bolovi u tijelu samo su neki od njih. Tu su i problemi sa spavanjem i probavom, poteškoće kod usklađivanja obiteljskog i poslovnog života, a u konačnici i zdravstveni problemi.

Usporite, resetirajte se i vratite svoj život u ravnotežu. Kako? Shiatsu masaža opustit će vaše tijelo, a samim time i vaš um. Napetost i briga u mišićima i tkivima će se raspršiti i stvoriti mjesta za osjećaj lakoće i poletnosti koji vam omogućavaju lakše nošenje sa životnim izazovima.

Emocije i rušenje blokada

Fizičko i psihičko stanje međusobno su isprepleteni.

Znate one nezgodne situacije kad stvari ne idu kako vi to želite? Tražite posao – ne možete ga pronaći. U vezi ste – niste sretni. Spavate, odmarate se – opet ste umorni. Kamo god da krenete – nađete se ispred zida. Taj zid je blokada.

Tijelo, um i emocije dijelovi su istog sustava, što znači da preko jednog dijela radimo na drugim dijelovima. Shiatsu masažom rušimo tu blokadu kako bismo otvorili prostor za stvari koje želimo u životu i koje nas vesele. Nekada je potrebno samo da se izgnječe ramena i vrat te da krv procirkulira tijelom kako bismo stvari vidjeli iz druge perspektive.

Boljitak i za vaše najmilije

Ako se pobrinete za sebe, pobrinut ćete se i za druge. Ako se vi osjećate bolje, moći ćete dati više sebe svojoj obitelji ili nekom projektu, odnosno onome čemu želite. Shiatsu masažom uklonit ćete napetost koja vas inače sprječava u namjeri da se posvetite svojim interesima i voljenim osobama, opušteno i s lakoćom.

Duboko udahnite, prošećite, podignite glavu gore. Živite život opušteno.

Shiatsu masaža otvorit će vam sasvim nove vidike!

This Post Has One Comment

Comments are closed.