You are currently viewing Tretman hare (trbuha) za oslobađanje uspavane snage i moći

Tretman hare (trbuha) za oslobađanje uspavane snage i moći

  • Post author:
  • Post category:Blog

„Zbroji se! Saberi se! Ti si Martin u oblacima! To sam slušala cijelo svoje djetinjstvo. Vječito mislima negdje drugdje, uvijek problemi s koncentracijom. Nisam bila svjesna ni sebe ni tla po kojem hodam. Raspršena! Imala sam mnoštvo ideja i snova koje nisam ostvarivala ili sam ih jako teško realizirala. Dovodila sam se u situacije koje sam željela, ali u kojima na kraju nisam potpuno uživala. Opet sam mislima bila negdje drugdje.“

Ovo je priča jedne moje klijentice koja mi je bila inspiracija za riječi koje slijede. Naime, postoje sretnici koji su oduvijek bili „zbrojeni“ i „sabrani“ te koji danas stoje s obje noge čvrsto na zemlji.

Drugi pak trebaju svu moguću pomoć kako bi postali uzemljeni – svjesni sebe.

Gdje počinje problem?

Nezadovoljstvo, nelagoda, bolovi. Stres na poslu. Loš odnos s partnerom, roditeljima, djecom. Sve su ovo samo simptomi, a ne uzroci nezadovoljstva životom.

Glavni uzrok je taj što nismo svjesni sami sebe.

Problem sa svjesnošću počinje još u djetinjstvu, kad nam društvo počinje nametati svoje ideje. Odgoj ne dozvoljava djeci da razmišljaju vlastitom glavom i još gore, da ne osjećaju ono što zbilja osjećaju. Moraš ovo, ne smiješ ono. Upiši ovu školu, nemoj hodati s tom osobom.

Sve nas ovo sprječava u osvještavanju svojih emocija i oslobađanju onih potisnutih. Postavljanje granica od rane dobi dovodi do kroničnog nezadovoljstva samim sobom.

Instinkt u nama

Engleski jezik prepun je zanimljivih termina, a onaj koji je posebno važan u ovom kontekstu je gut.

Naime, gut označava crijeva ili trbuh, no u prenesenom značenju označava hrabrost, intuiciju/osjećaj te ljudsku srž. He didn’t have the guts to tell the truth prevodimo kao Nije imao hrabrosti reći istinu. I had a gut feeling that something was wrong pak znači da smo osjećali kako nešto nije u redu.

I u tome leži poanta onoga što je vrlo važno za vaše emocije i osjećaje – vaš instinkt.

Koliko vam se puta dogodilo da vam razum i logika govore jedno, no instinkt je šapnuo drugo, suprotno? Vi ste postupili prema osjećaju i niste požalili. Nitko nam nikad nije rekao da slušamo svoj instinkt, no u njemu leži ključ. Trebamo postupati iz hare, odnosno iz guta.

Tretman hare – opuštajuća masaža trbuha

Iz svega navedenog jasna je važnost hare, trbuha. Shiatsu masaža uključuje tretman hare, u kojem kombinira nježan, ali moćan pritisak s disanjem. Time se oslobađate neugodnih emocija i osjećaja te prekidate začarani krug koji traje još od djetinjstva.

Oni koji mi dolaze na tretman hare najčešće kažu kako „nisu svoji“ ili da su „izvan sebe“. Ovo ukazuje na poremećaj emocija, odnosno blokirane emocije u tijelu. One se, zajedno s negativnim mislima, talože i manifestiraju kao fizička napetost koja nam smeta pri radu organa. Tretmanom hare potičete cirkulaciju i pomažete organima u detoksikaciji, odnosno dovodu hranjivih tvari.

Sam tretman je ugodan i poštuje primateljeve granice. Ukoliko dođe do nelagode kod uklanjanja blokada, disanjem se prolazi kroz nju.

Rezervirajte svoj termin za tretman hare i oslobodite se svih blokada koje vas sputavaju!