Masažom trbuha vratite izgubljenu snagu

‘Zbroji se! Saberi se! Ti si Martin u oblacima! To sam slušala cijelo svoje djetinjstvo. Vječito mislima negdje drugdje, uvijek problemi s koncentracijom. Nisam bila svjesna sebe ni tla po kojem hodam. Raspršena! Imala sam puno ideja i snova koje nisam ostvarivala ili sam ih jako teško realizirala. Dovodila sam se u situacije koje sam željela, ali u kojima na kraju nisam potpuno uživala. Opet sam mislima bila negdje drugdje.’

Tako počinje priča moje nove klijentice koja mi je bila dobra podloga za pisanje ovog bloga o hari. I samoj mi je ta priča poznata. Postoje sretnici koji se rode ‘zbrojeni’ i ‘sabrani’, s obje noge čvrsto na zemlji. Mi ostali trebamo svu moguću pomoć i podršku da budemo, shiatsu rječnikom, uzemljeni – svjesni sebe.

Pažnja na uzroku, a ne na posljedici

Želimo li saznati razlog nezadovoljstva koje imamo u životu, tu trebamo tražiti uzrok. Naime, nezadovoljstvo i nelagoda samo su simptomi! Bol u leđima. Stres na poslu. Loš odnos s partnerom, roditeljima, djecom… Sve su to samo simptomi koji pokazuju da nismo svjesni sebe.

Sve krene tako da nam društvo počne nametati neke svoje ideje. Moraš ovo… Ne smiješ ono… Upiši ovu školu… Nemoj hodati s tom osobom ili hodaj tom osobom. Djeca se odgajaju tako da im se ne dozvoljava da razmišljaju vlastitom glavom i još gore – da ne osjećaju ono što zbilja osjećaju.

Zanemareni instinkt

Nitko nas ne uči da slušamo svoj instinkt. U engleskom rječniku postoji riječ gut koja se prevodi kao crijevo, trbuh, hrabrost, srž. Anatomski gledano gut se odnosi na crijeva i trbuh. Odnosi se i na hrabrost: ‘He didn’t have a guts to tell the truth.’ (Nije imao hrabrosti reći istinu.) U rečenici: ‘I had a gut feeling that something is wrong.’ (Osjećao/la sam da nešto nije u redu.), gut se odnosi na intuiciju, tj. osjećaj. Prisjetite se situacija kada vam je glava (razum i logika) govorila jedno, ali ste po osjećaju napravili suprotno i niste požalili. Tada ste radili iz hare. Iz guta.

shiatsu_masaza

Tretman hare – duboka masaža trbuha

Ljudi koji mi dolaze na tretman hare obično kažu nešto kao: ‘nisam svoj’ ili ‘izvan sebe sam’. To se manifestira tako što im je život zbrčkan.

Imaju problema s organizacijom, brzo se umaraju, kod njih su prisutni bol ili bolest i generalno su nezadovoljni.

Hara tretman kombinira nježan, ali moćan pritisak s primateljevim disanjem kako bi se otpustile emotivne i fizičke blokade.

Neprobavljene emocije i misli talože se i manifestiraju kao fizička napetost koja bi mogla zasmetati radu organa. Potaknutom cirkulacijom pomažemo organima da se detoksiciraju i obogate potrebnim hranjivim tvarima. Napeti dijelovi postaju opušteniji.

Masaža je ugodna, poštuju se primateljeve granice, ali moguće je na dijelovima gdje se nalaze blokade osjetiti nelagodu kod tretiranja. Tada se disanjem prolazi kroz nelagodu.
Preporučuje se ne jesti dva sata prije tretmana.

Japanci će za osobu koja je izgubila kontrolu nad svojim ponašanjem reći da je 'izgubila haru' , a za osobu koja je velikodušna i srčana da ima 'veliku haru'.

Krenite s pozitivnim promjenama u svom životu i naručite se na masažu trbuha već danas! Vaša hara će Vam biti zahvalna!

Što kažu klijenti ...

Shiatsu masaža mi već godinama uspješno rješava problem s bolnim vratom i ramenima.
Ivana Ž.
Kod Ive već dugo idem na shiatsu masažu. Ne bih je mijenjala nizašto!
Marta H.
Preporođena sam svaki put nakon shiatsu masaže!
Dora B.